Robert Westerlund

Bostadsort: Boden
Telefonnummer: 073 – 514 11 48
Utbildning: Student, PM1, Vinsch

Jag har nu deltagit i tre utbildningar med Skybase och ser redan fram emot nästa. Instruktören, Peter, har alltid anpassat kurserna efter individernas förutsättningar, både fysiska och mentala, och ställt upp både på och vid sidan av flygfältet även efter avslutad utbildning.

Jag har under utbildningarna hela tiden känt mig trygg med den ledning jag fått samtidigt som utmaningarna anpassas efter den nivå jag legat på just då.

Jag har alltid upplevt Peter som mycket kunnig, både i teori och praktik, och hans glöd för flygsporten är imponerande. Tveka inte att ringa om du har några frågor angående mina upplevelser av utbildningarna hos Skybase.

//Robert

Johan Löfström
Bostadsort: Boden
Tel nr 070- 5728886
Utbildning: Student, Pm2, Tandem

Peter har utbildat mig från grunden och har hela tiden ställt upp till 100% när jag behövt råd och support. Kommer speciellt ihåg min första utbildning till Pm1, då man behövde flyga de tio första flygen tillsammans med instruktör / Pm 2 pilot. Jag ringde 10 gånger och Peter ställde upp alla gånger.Finns ingen som ställer upp så mycket i alla lägen som Peter.

// Johan

Mats Andersson
Bostadsort: Sörbyn, Boden
Telefonnummer:0706440361
Utbildningar: Student,PM1


Jag började min utbildning på skyadventures men avbröt denna. Jag fick kontakt med Instruktören Peter Backman och gjorde klart min utbildning med honom! Under utbildnigen har Peter ställt upp till 100% och jag har ett stort förtroende för honom som instruktör. Något jag verkligen uppskattar är det höga säkerhets tänkandet och att allt sker i min egen takt.

Peter har sedan dess hjälp mig under många år med flygningen och även tekniska problem som dykt upp med motorn och övrigt. I dagsläget är vi goda vänner!

// Mats

Tommy sandberg
Bostadsort: Alvik, Luleå
Telefonnummer: 0706649387
Utbildningar: Student,PM1,PM2,PM tandem,Vinsch

Är mycket nöjd med de utbildningar jag gått och den hjälp jag fått både under men inte minst efter avslutad kurs. Peter har alltid ställt upp när jag har ringt och velat ha hjälp när exempelvis starttekniken sviktat. Rekomenderas varmt.

//Tommy

Mats Heikkilä
Bostadsort: Övertårneå
Telefonnummer: 0705790509
Utbildningar: Student,PM1

Självklart ställer jag som referens,som jag efter vår kurs i höstas så har jag aldrig haft en kursledare som haft ett sådant engagemang för sin uppgift och gav allt och lite till för att vi alla skulle klara utbildningen. Hoppas du orkar med det i framtiden. Intresserade får gärna både ringa och maila till mig så ska jag ge goda referenser. Har en kompis som började i februari 2011 med någon från Luleå och tror att det han är helt färdig med är betalningen.

Hälsningar Mats från Övertorneå

Robert Sandberg
Bostadsort: Boden
Mail : 7sandberg@telia.se
Tel : 0921-52068 Mob : 070-2394077
Utbildning = Student PM 1.

Både ett trevligt bemötande före, efter och under kurserna. Peter är en sann entusiast, som är bra på att motivera, stödja och skälla om så behövs, detta då han anser säkerheten mycket viktig.

Peter har mycket erfarenhet efter många timmar hängandes under flyge tyget och många nöjda elever under åren.(vilka jag känner ett flertal av) Peter kan upplevas som en ”dom prylar jag har är dom bästa, resten är mindre bra” kille! men så är vi väl alla lite till mans :) så ta inte illa vid om han skulle såga prylar ni köpt eller har, han menar inget illa utan vill vara till hjälp.

Mvh Robert Sandberg

Björn Karlsson
Bostadsort: Södra Prästholm, Råneå
Telefon: 070-518 55 89
Utbildning: Student, PM1, PM2 (på väg mot tandem).


Jag började med paramotorflygning försommaren 2010 och utbildades då av Skybase/Peter Backman. Att de följande utbildningsstegen skulle göras någon annanstans än hos Peter har aldrig fallit mig in. Peter har från den första kontakten imponerat och glatt mig genom sitt totala engagemang. Det har inte bara gällt skärmflygsporten utan också varje elevs framgång under och efter utbildningen.

Jag har aldrig sett honom sucka uppgivet om en elev inte lyckats i sina försök utan i stället har han ökat sitt redan stora engagemang för just den eleven.

När man ser honom i aktion råder det ingen tvekan om att han ser elevernas framgångar som sina egna. Han är bestämd som instruktör vilket är mycket viktigt, inte minst för säkerheten (vi sysslar ju med flygning, inte näverslöjd). Hans person väcker förtroende och trygghet hos eleverna.Själv arbetar jag med utbildning och kan med min erfarenhet som grund verkligen rekommendera Skybase/Peter som mentor och lärare på din väg in i den fantastiska skärmflygsporten!Och, till sist: en bonus är att han också har ett rejält mått humor! Ring mig gärna och fråga, resonera flygning och allt annat!

//Björn

Eva Sandberg
Bostadsort: Alvik- Luleå
telnr: 070-2409802
Mail: Evasan76@hotmail.com
Utbildningar: Student,pm1,vinsch

Jag har gått tre utbildningstillfälle med Peter Backman och har känner mig enormt trygg under alla tillfällen. Peter är en lugn, trygg och mycket pedagogisk instruktör som alltid tar sig tid till att förklara och hjälpa. Jag har haft ett enormt stöd genom Peter även efter avslutade kurser när vi varit på fälten. Jag ser fram emot fler intressanta och givande träffar på fältet och även fler kurstillfällen där jag vet att jag har Peters stöd till att bli en bättre, säkrare, tryggare och mer erfaren pilot.

//Eva

Tommy Westerlund
Bostadsort: Boden
Tel: 070-5675855
Utbildningar: Student, PM1, Vinsch

Efter mina kurser med Skybase kan jag varmt rekommendera Peter. Det har alltid känts tryggt och säkert under utbildningarna. Han har på ett pedagogiskt sätt lotsat oss fram till examination och licensen. Även efter utbildningarna är över ställer Peter alltid upp med hjälp och råd när man får problem, visar hur man skall göra och vad som man gjorde fel. Jag kan varmt rekommendera Skybase

//Tommy

Leif Lahti
Bostadsort: Övertorneå
Telefonnr:0703111888
Utbildning 2011 PM 2


Har jobbat som lärare sedan 1987 varav de sista 11 åren som rektor och med den bakgrunden kan jag konstatera att Peter Backman är en mycket duktig instruktör. Han klarar av att individualisera och stegvis handleda sina elever mot målet på ett bra sätt. Visserligen ibland med en lite tuff jargong men alltid med glimten i ögat . Han skolade även min son med ett mycket gott resultat. Utifrån ovanstående kan jag varmt rekommendera Peter som instruktör.

//Leif

Ola Huuva
Bostadsort: Övertorneå
Telefonnummer: 070-3250256
Utbildning: Student, PM1

Min uppfattning är att Instruktör Peter Backman alltid sätter säkerheten först när det gäller utbildningar.Kurserna går i ett rasande tempo, inge onödigt tjafs. Om man går in i det med 100 procent får man 100 procent tillbaka.Även dom tråkiga teorilektionerna gjorde han intressanta!Det bästa av allt är att han alltid är trevlig å har tid å prata även efter utbildningen!

// Ola

Lars-Erik Svonni
Bostadsort: Jukkasjärvi
Telefonnummer: 070-5767300
Utbildning: Student, PM1,PM2

Började min paramotor karriär hos Peter Backman och Micke Undmark, då vi var en större grupp elever var det två instruktörer, i Boden 2010.  2011 tog jag pm2 licensen hos Peter som var ytterligare ett steg upp för mig i paramotorvärlden.Tycker utbildningarna hos Peter varit mycket bra och lärorika, mer engagerad och pedagogisk instruktör får man leta efter.
Skybase rekommenderas varmt

Med vänlig hälsning, Lars-Erik

Stefan Nilsson
Bostadsort: Luleå
Telefonnummer: 070 – 3256361
Utbildning: Student,Pm1

Jag har inte utbildat mig hos Skybase vilket jag ångrade av många anledningar. Intensiv utbildningen för min del tog nästan ett år att färdigställa. Teorin går alltid att intensivköra medan flygningen kan dra ut på tiden beroende av väder och vind. Dessa kringresande utbildningsföretag har knappast den tiden om flygbart väder under kursen skulle utebli.

Att gå en intensivkurs är en bra början men det behövs mer hjälp och vägledning Min rekommendation är därför att i möjligaste mån använda lokala utbildnings företag som har den flexibilitet och närvaro som kan krävas. Jag har vänt mig till Skybase och Peter när fegheten och utrustningsproblem uppstått.

Jag är ett stort tack skyldig Instruktören Peter som med bred kompetens och stort engagemang hjälpt mig att tordas flyga.
Har du synpunkter och frågor ring gärna

//Stefan

Paul Storhannus
Bostadsort: Finland
Telefonnummer: +358 405456324
Utbildning: Student, PM1


Hej Kursledare Peter och andra flygintresserade!

Angående referenser för dom som är i benåd att genomgå paramotorutbildning, kan jag som var på kurs hösten 2011uppe i boden ge en mycket positiv respons.

Många olika kurser har jag varit på i mitt 52 åriga liv, men detta var nåt jag kommer att minnas resten av mitt liv. Lever och bor i Finland men har svenska som modersmål därför chansade ja på en kurs ordnad av Peter Backman i Boden vilket jag inte ångrar. Ring gärna Paul på +358 405456324 Men snälla, notera kristliga tider! klockan 22 i sverige ÄR 23 i Finland ps: hälsningar till Mats och övriga som var med på kursen.

//Paul

Anonym
Tel: Prata med skybase
Student och PM 1

Jag är beviset på att man inte behöver vara en ung och vältränad sportnisse för att kunna lära sig flyga paramotor. Har passerat både 50 år och 100 kg för ett tag sedan. Är huvudet någorlunda klart och armarna fungera så finns det gott hopp om att klara utbildningen!

Tog kontakt med Peter och förklarade att jag inte skulle orka med en intensivkurs, utan önskade i stället att få komma och ta det hela i min takt. Inga problem, vi bestämde datum och kom även fram till att det skulle inriktas på trike för min del (hjul under paramotorn) så att jag skulle slippa springa i start och landning.

Peter var mycket professionell med väldigt bra teorilektioner (Powerpoint) och flyglektioner i (dubbelkomando) tandem i den större triken. Han är väldig engagerad och kunnig som instruktör samt stöttande när det går dåligt och blir lika glad som en själv när det sedan går bra!

Han hjälpte mej även att välja ut begagnad utrustning på annonser och sedan bygga en trike till paramotorn. Även efter utbildningen har han alltid ställt upp med råd och tips när man ringt honom och funderat över något. Enligt vad jag har hört är det en hög procent av Peters elever som fortsätter att flyga även efter avslutad utbildning. Jag rekommendera varmt SKYBASE och Peter Backman.

Gert Keskitalo
Bostadsort:Övertorneå
Telefonnr: 070-227 59 40
Utbildning: Student, PM1

Sommaren 2012 tog jag Student &  PM1 med Peter som instruktör. Vi var ett blandat gäng som både sprang & körde Trike  . Kursen är verkligen att rekommendera för upplevelsen att flyga själv är svårslaget. Peter har en bra pedagogisk sätt & hjälper var & en att träna bort små fel & brister med tipps & träning.

Håller en god fart på utbildningen med teori varvat med praktiska moment.Samt att jag som nybliven PM-1 även kunde köpa en skärm & välbyggd trike av honom med allt från Godkända Skärmar till skidor.

Ett stort tack / Gert

Patrik Heikkilä
Bostadsort:Övertorneå
Telefonnr:0702790875
Utbildning: Student, PM1

Jag kan ärligt säga att jag är riktigt nöjd med skybases utbildning, Han kom till och med till Övertorneå och höll utbildningen när vi var ett gäng som ville gå.

Jag har hört så många andra skräckexempel på kursledare som bara ser till sitt eget bästa och bara håller utbildning från 09.00 till 17.00 och det inte ens är flygbart väder, och sen på kvällen så far lärarna och flyger själva när det blir lämpligt väder och eleverna hinner inte ens bli klara med kursen. När vi gjorde PM1 i Övertorneå så hade vi ”bokat” Fredag- Söndag som kursdagar men han var beredd och stanna tills vi blivit klara, fast det hade blivit Måndag eller Tisdag.

Skybase är väldigt noga med att vi blir bra piloter, och tänker inte bara på att tjäna snabba pengar. Tack och ring mig gärna!

// Patrik Heikkilä