Hur går det till att lära sig paramotor?

Jo, det är faktiskt mycket enklare än vad många tror! Nu hålls utbildningarna merparten under helger och kvällar! Men bor man långt bort kan intensivkurs ordnas! Mer valmöjlighet för er elever alltså!

SSFF Takeoff kitt

Är en försäkring som är obligatoriskt för er som tänker gå en utbildning. SSFFs takoff kitt och den kostar numera 1250:- för friflyg och paramotor. Vid kursstart måste denna vara betald och ni visar upp ett kvitto eller liknande på att den är erlagd till instruktören ! Denna gäller fram till 31/12 samma år, endast ett klubbmedlemskaps avgift tillkommer det året!

Student Licens

När det blir 2-3 st som vill gå utbildning, startar vi upp en grundkurs – Student licens, i den får man självständigt backglida efter avslutad kurs. Denna kommer att vara under 3-5 dagar, lite individuellt hur fort man lär sig. Ni får tillgång till: skärm, sele med ryggskydd, hjälm. Teoi böcker ingår och även undervisning på projektor, ledd av instruktören! Ett obligatoriskt teori prov kommer ni att göra. Kängor som når upp över ankeln måste ni ha själva, samt handskar och oömma kläder!

När man har klarat student licensen kan man välja att öva mera på balansering av skärmen hemma, samt backglida och träna mera före man börjar PM utbildningen. Detta har visat sig mycket värdefullt för de flesta elever. När man känner att balanseringen sitter perfekt så går man vidare med:

.

utbinfo

ref

kontaktaoss

PM 1

6-8 dagar beroende på elevens individuella kunskaper och färdigheter! Ni får tillgång till Skärm under kursen, men motor och nödskärm måste man hyra(eventuell skada ersätts av eleven). Eller naturligtvis ha med sig sin egen utrustning. Samma teori bok används och mer undervisning får ni av instruktören, även här via projektor.

Ett obligatoriskt Prov skall göras under kursens gång. Kängorna har ni med er igen!
Paramotor tandem flyg erbjuds till de elever som vill känna på tillsammans med instruktören, före sin egen första flygning!

Efter avslutad kurs får ni flyga begränsad distans och efter 10 timmar obegränsad distans!

PM2

Efter man har innehavt PM1 licens 1år och flygit 50 timmar och gjort 50 starter, då får man gå utblidning till PM2.

Med denna licens får ni flyga högre klassade skärmar, flyga under termiska förhållanden.

PM tandem

inträdeskrav PM2 och 70timmars flygtid. – Stor vikt lägs vid lämplighet!
Ni kommer att lära er teorin via powerpoint och projektor, ledd av instruktören!

Ett teori prov skall erläggas.
De praktiska flygmomenten sker i trygg miljö och med hjälp av instruktören!

 IMG_2219

Paramotor = en risksport!

Japp du läste rätt, Paramotor är en risksport och många nya människor frågar sig: Är det säkert? Kan man skada sig? Så fort det gäller flygning innefattar det risker, men i paramotor kan man välja sina risker och flyga på ett riktigt säkert sätt! Statistiskt sett är det farligare att köra bil till jobbet!

En nybörjare får bara flyga under lugna meterologiska förhållanden dvs. kvällar och tidig morgon – sommar nätter i norrbotten är fantastiska att flyga i. Detta medför en stor säkerhet för dig som nybliven pilot.

En gedigen teoretisk kunskap är nyckeln till en säker flygning samt ditt eget förhållningssätt till flygningen och sporten som sådan! Och en gedigen kunskap ingår i kursen ;-)